Menu Sluiten

Achtergrond

Geboren en getogen ben ik in Duitsland. Vanaf 1972 gingen we regelmatig met ons gezin op vakantie naar Schiermonnikoog en werd ik verliefd op het eiland. In 1986 ben ik naar Nederland verhuisd en ging op Schier wonen, het voelde al snel als thuis.
Ik heb 18 jaar op Schiermonnikoog gewoond. Vanaf 1995 was ik eigenaar van vakantiehuis de Pelikaan en bood ik ook huifkartochten aan op het eiland. Het verhuren ging zo goed en was zo leuk, we groeiden door en in 1998 runden we 12 vakantiehuizen. Zo kwam ‘de hele wereld’ naar mij toe en daar heb ik enorm van genoten. Vele mensen kwamen voorbij, ieder met z’n eigen verhaal of probleem. Juist het moment van betalen bij vertrek werd soms bijna een soort spreekuur. Ik ontdekte dat ik niet alleen heel goed ben in organiseren maar ook dat ik een geweldige gastvrouw ben, in hart en nieren!
Toen ik het eiland verliet, vestigde ik me in Noordoost Friesland. Eén vakantiehuis (de Pelikaan) behield ik op Schier en deze verhuur ik nog altijd. Ik zocht naar mogelijkheden op het gebied van recreatie en toerisme en werd bestuurslid van een Toeristisch Netwerk. Door mijn eigen ervaringen in de sector lag mijn focus op het ‘in hun kracht zetten’ van ondernemers.
Vanuit deze functie kwam ik in contact met diverse mensen en vraagstukken in de politiek en andere mensen die een regionale rol spelen.
In 2011 startte ik mijn eigen organisatie- en adviesbureau, onder m’n eigen naam Ursula Appolt.
Van hieruit initieerde en organiseerde ik diverse langlopende projecten maar ook symposia, events en workshops samen met diverse ondernemers, instellingen en overheden.
Hierin zocht ik regelmatig contact en samenwerking met onze Duitse buren, zij zijn als doelgroep interessant (economisch) maar ook vanuit historische perspectief. Daarnaast zijn er veel overeenkomsten qua landschap, mindset en mogelijkheden binnen de toeristische sector. Dat ik van oorsprong Duitse ben, is in dit kader een enorm pluspunt.