Menu Sluiten

De laatste jaren ben ik betrokken geweest bij diverse projecten hieronder is een korte introductie:

Over de Vloed

Langs het hele dijktraject waren theater acts met veel interactie met het publiek. Naast spannende en bijzondere verhalen over het Wad worden er op de dijk prachtige schilderijen gemaakt, want zo’n uitzicht op het wad vraagt er toch om om vereeuwigd te worden op een schilderdoek.

Op mijn uitnodiging was Oscar Prinsen te gast bij de dijkplaats Noordpolderzijl en konden bezoekers op hoog niveau in gesprek met hem.  


Trekfestival

Een 2 daags festival maart 2015

Het TrekFestival brengt een ode aan de Trekvogel. Het  Lauwersmeer en de Wadden fungeren immers als foerageergebied voor duizenden trekvogels. Zij zijn degenen die de rijkdom van het gebied vanuit vogelperspectief waarnemen!

Een meerdaagsfestival rondom het Lauwersmeer (Friesland en Groningen) op 30 festivalplekken.
Kunst, cultuur, theater, muziek, sport en streekprodukten.

De organisatie van de 30 plekken is in handen van 30 kleine ondernemers in het gebied:
B&B’s, minicampings, galerieën, theetuinen, etc.

Deelprojecten Trekfestival:

  • 6 bijeenkomsten in de winter 2014-2015:Doel: gezamenlijk organiseren van een festival met 30 ondernemers uit de regio
    Workshops met de 30 deelnemers. Onder meer over vergunningen en veiligheid, over de inrichting van festivallocaties, over de festivalprogrammering, -marketing en -kwaliteit, etc..
  • Het festival zelf:Het faciliteren vermarkten en uitvoeren van het TREKfestival.
    Hierbinnen is Crowdfunding een belangrijk onderdeel, waarbij de crowd/het netwerk van de 30 deelnemers wordt ingezet voor de marketing!

Het was een mooi weekend, het weer had wat beter gekund.

Een radio interview geven voorafgaand aan de vaarttocht 
Reinoud Bekkema maakte een grafisch verslag van de vaartocht op het lauwersmeer op grens van Friesland en Groningen


Lauwerslandpromotietoer

Een uitwisseling tussen Noord Duitsland en het Lauwersland wat zoveel moois te bieden heeft. Onder het motto pak in en neem mee werden uitwisselingen georganiseerd. Eerst naar Greetsiel en Leer. Later net als vroeger het Reitdiep af naar Groningen waar streek producten werden verkocht op de Vismarkt. Tot Slot zijn ook de Duitse buren bij ons op bezoek geweest in het Lauwersmeer gebied.

Een citaat van facebook:

Lauwerslandpromotietoer brengt samen met de zeilklipper Najade, ZK4 en W.L.19 en de Waddenproducenten uit het Lauwerslandgebied, smaak aan Groningen. Dit alles loopt onder het thema van “de week van de smaak”! Ieder hartelijk dank voor de geweldige ondersteuning bij het aanleveren van zijn producten, top! Morgen zijn ondernemers uit het Lauwersland te vinden aan de kaden van de Hoge der A tijdens culinaire proeverijen.

Van de tocht naar Leer is een mooie sfeer reportage gemaakt.


Cordera

Cordera was een Europees programma voor regionale ontwikkeling. Tussen de landen Oostenrijk, Polen, Finland, Schotland, Duitsland en Nederland. Ik mocht een groot deel van het bezoek in Nederland organiseren.

Ook hier Reinoud in actie