Menu Sluiten

Kwaliteiten

Ik zie mezelf vooral als bescheiden en zet me met hart en ziel in voor de projecten die ik kies en voor de mensen met wie ik mag werken. De kwaliteiten die ik bezit en inzet zijn:

– Doorzetter
– Verbindend en motiverend
– Initiatief nemend en activerend
– Onafhankelijk

Ik sta open voor verandering, hierin zie ik vooral kansen en geen bedreigingen.
Mijn hart heb ik verloren aan regionale ontwikkeling, omdat daar de oplossingen gevonden kunnen worden voor diverse en veelomvattende vraagstukken. Denk aan werkloosheid, vergrijzing en krimp op het platteland. Grote problemen of uitdagingen kan je samen het hoofd bieden.
Op zoek naar oplossingen en ideeën is het juist heel goed om buiten je regio te kijken, want het is niet altijd nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Er zijn namelijk meer regio’s in de wereld, binnen Europa, die voor dezelfde soort uitdagingen staan. Je kan van en met elkaar leren.
En voor elk initiatief geldt, begin gewoon. Vanuit de actie ontstaan vanzelf de nieuwe stappen die genomen moeten worden.
Pionieren is voor de troepen uit lopen, maar als jij de enige bent die voorop loopt…. het is zaak om gelijkgestemde mensen om je heen te verzamelen. Zeker bij veranderingen geldt, dat de kans van slagen er alleen is wanneer het breed gedragen wordt. Overtuigingskracht is belangrijk, maar uiteindelijk is overtuigen niet waar het om gaat maar wel dat je mensen meekrijgt.
Dat ze -als het ware- zelf ambassadeur worden van het plan/project. Wanneer er enthousiasme ontstaat bij de betrokkenen werkt dat als een aanstekelijk vuurtje, vanuit die energie kan je bergen verzetten!
Aanvullende en relevante trainingen:
• NLP practioner
• Training Participerend leiderschap
• Regionale ontwikkeling in Europese plattelandsgebieden
• Politiek actief cursus